GETUIGENISSEN

Wij staan open voor al uw kritische opmerkingen om onze service te verbeteren. Ons doel is een platform te creëren dat echt bejaarden, buitenlanders die de Spaanse taal niet of bijna niet machtig zijn en/of alleenstaande personen, helpt en bijstaat, alsmede hun familieleden.

En natuurlijk ontvangen wij ook graag uw complimenten...

Stuur ook uw verhaal op naar: info@chequi.com   Waarvoor onze dank!

Wim en Antoinette Heijnen

Hallo Rudi, 

"Verleden week dinsdag hebben wij contracten afgesloten bij Chequi en de volgende dag kregen wij de alarmeringsapparaatjes. Een paar dagen daarna, die bewuste zondag dus heb ik ze moeten gebruiken. Het systeem werkt(e) voortreffelijk want een half uur na de melding kwam de ambulance het terrein oprijden. Bij de melding worden namelijk automatisch de coördinaten meegestuurd want telefonisch zou de plaats absoluut niet uit te leggen zijn geweest. Het is hier echt “in the middle of nowhere”. Hulde voor het systeem van Rudi en wij diep-dankbaar dat wij tot de aanschaf zijn overgegaan."

Wim en Antoinette Heijnen

Om het geheel van data te voorzien het volgende:

 • Op maandag 29 oktober hebben jij en ik afgesproken dat wij Chequi zouden contracteren.

 • Op dinsdag 30 oktober zouden wij praten over één of twee abonnementen.

 • Woensdag 31 oktober heb je de 2 alarmerings-apparaatjes gebracht.

 • Op zondag 4 november moesten wij even na half zeven in de namiddag met behulp van zo’n apparaatje jouw hulp inroepen.

 • Dankzij de coördinaten, doorgestuurd door het alarmerings-apparaatje, is de ambulance van de Clínica ongeveer een halfuur later op dat zeer afgelegen terrein in Benissa verschenen, compleet met blauwe zwaailichten.

 • Vervolgens is er adequate hulp in het ziekenhuis verleend maar door complicaties is het ontslag nog niet gegeven, misschien maandag 12 november 2018.

 • Wij waren uitgenodigd door onze oudste dochter en haar gezin om hun vakantie van een week in Benissa mee te maken zodat wij ook de twee achterkleinkinderen eens een langere periode mee zouden kunnen maken.

En dit alles wist je al maar zou je misschien willen gebruiken in je uitleg aan je toehoorders. Wij zijn ongelooflijk blij dat wij de contracten met jou zijn aangegaan. Voor je advies en voor de daadwerkelijke hulp in ons noodgeval zijn wij je echt dankbaar.

Wij hebben er geen enkel bezwaar tegen als je -gepast- relevante delen van deze mail gebruiken wilt in je voorlichting aan anderen.

Met vriendelijke groeten, 
Wim Heijnen

 

Erwin Van Gijtenbeek

Mijn vader op respectable leeftijd, woonde alleen in Spanje na het overlijden van zijn vrouw. Alle familieleden wonen in Nederland. Ik als zoon van mijn vader vond het een geruststelling dat Chequi.com bestond en mijn vader daarop geabonneerd was. Chequi.com hield dagelijks contact met mijn vader door middel van de "Chequis". Als hij niet reageerde belde ze nogmaals en als daarop niet gereageerd zou worden brachten ze de hulpdiensten op de hoogte om te zien wat er gaande was.

Mijn vader leed aan asbestose en was een dapper en doortastende man tot op de dag van zijn overlijden. Dankzij Chequi.com werd ik in Nederland, in minder dan een uur na zijn overlijden, op de hoogte gebracht en was ik diezelfde dag nog met het vliegtuig bij mijn overleden vader.

Erwin van Gijtenbeek (zoon van Hans Van Gijtenbeek)

Chequi.com is een fijn bedrijf die alle alleenstaande mensen zouden moeten gebruiken. Het vergroot de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen blijven leven. Ze leveren snelle kordate hulp en ook bij alle bijkomende zaken na een overlijden. Kortom, mede dankzij Chequi.com is de gehele gang van zaken rondom het overlijden van mijn vader soepel en vakkundig verlopen.

 

Erwin Van Gijtenbeek

 

Frans Sertons

Beste Rudi,

Vanaf vandaag ben ik dan ook verbonden met jouw prachtige alarmeersysteem. Hoewel ik nu al enige tijd in Nederland vertoef in verband met ziekte van mijn echtgenote Francine, zal ik graag gebruikmaken van je Chequi-diensten, ook gedurende de lange wandelingen die ik hier maak in de prachtige omgeving. Dit initiatief verdient alle lof en zal door de eenvoud van het geheel zeker van pas komen in noodsituaties.

Hartelijke groet en veel succes.

Frans Sertons

Frans Sertons

 

Hilke and Annemarie

Twee jaar geleden kwam er met het verdriet van het verlies van onze vader, ook een extra zorg bij: het welzijn van onze moeder. Met bepaalde regelmaat verbleven onze ouders met veel plezier in Spanje, waar ze vele vrienden en kennissen hebben. Onze moeder voelt zich in Spanje heerlijk en na het verlies van onze vader, willen mijn zus en ik graag dat ze met dezelfde regelmaat hier naar toe kan blijven gaan.

Vanwege ons werk kunnen mijn zus en ik niet altijd met onze moeder mee, alhoewel we haar natuurlijk zoveel mogelijk proberen te vergezellen. En liefst willen we iedere seconde van de dag weten of het goed met onze moeder gaat, maar dat is natuurlijk voor haar en voor ons niet te doen. Maar hoe weten we dan of het goed gaat? Kan ze onbezorgd genieten van haar leven en de dingen doen die ze graag doet? Toen we hoorden van “Chequi” zijn we gelijk naar een voorlichtingsdag gegaan.

Riek Tol en dochter Annemarie

Voor ons is dit echt een uitkomst. Bij Chequi zijn mijn moeders medicijngebruik, voorkeur voor artsen, ziekenhuizen en zo voorts bekend voor het geval er iets met haar aan de hand is. We hebben dit namelijk allemaal samen met haar ingevuld. Daarnaast was het wel zaak om haar te leren omgaan met een smartphone. Het belangrijkste is: laat in je smartphone de locatie “aan” staan en zorg dat hij opgeladen is. Verder is Chequi vrij eenvoudig (zie onder), het meeste wijst zich vanzelf. We hebben met haar de eerste dagen alles samen gedaan totdat ze zelf alles kon en zich er ook prettig bij voelt. En mocht het even niet lukken met de smartphone, dan is er altijd “de knop” (rechts onderin). Maar gelukkig is mijn moeder er inmiddels aan gewend.

Het belangrijkste voor ons is: zij voelt zich veilig, een hele geruststelling voor ons!

 1. Hoort ze ‘s nachts een geluid: 1 druk op de SOS-knop en ze wordt in haar eigen taal gebeld en kan uitleggen wat er is. Hulp is onderweg, want haar locatie staat aan;

 2. Heeft ze pech met de auto of wordt ze ergens “lastiggevallen”: weer 1 druk op de SOS-knop en ze wordt gebeld in haar eigen taal. Reageert ze niet op het bellen, dan wordt er meteen hulp gestuurd naar de locatie waar ze zich bevindt;

 3. Ze kan zoveel mogelijk Chequis (momenten waarop ze gebeld wordt om te checken of alles oké is) invullen als ze wil en wat bij haar dagelijkse ritme past (dat kunnen natuurlijk ook 0 Chequis zijn; dan is voor haar alleen de SOS-knop van toepassing). Als wij bij mijn moeder zijn, zet ze haar Chequis uit door middel van het schuifje (2e foto);

 4. Als, zoals in de 2e foto, ‘s ochtends haar Chequi op 8 uur staat, gaat haar smartphone hard bellen en trillen. Ze krijgt het plaatje van foto 3 te zien en hoeft alleen op de groene “OK” te tikken. Doet ze dat niet, dan wordt ze gebeld (3x). Reageert ze niet, dan wordt de “contactlijst” gebeld met de vraag of ons iets bekend is; zo niet, dan gaat hulp meteen onderweg;

 5. Ze hoeft niet bang te zijn om bijvoorbeeld per ongeluk niet op OK en of op SOS te drukken, want ze wordt tenslotte altijd eerst gewoon gebeld voordat men actie onderneemt.

Op deze manier, mede door Chequi, kan mijn moeder, hopelijk nog heel lang, onbezorgd genieten van het leven en voelt ze zich veilig. En daarmee komt ook gelijk de wens van mijn zus en van mij uit. Wij bevelen het iedereen van harte aan!

Hilke and Annemarie

Ingeborg Kroonwijk

Dag Rudi,

Ik wilde je even laten weten hoe blij ik ben met de vriendelijke en persoonlijke CHEQUI service.

Ben nu al meer dan een jaar geabonneerd. Ik voel me heel veilig, omdat ik weet dat jullie meteen klaar staan wanneer er een probleem is.

Ik kan iedereen beslist de app op de mobiel aanraden.

Hoop dat ik nog lang op jullie kan rekenen.

Vriendelijke groet,

Ingeborg Kroonwijk

Hendrik de Vries

Hallo Rudi,

 

Alleenwonend op 83-jarige leeftijd en de Spaanse taal niet beheersend ben ik zo blij Chequi te hebben als mijn metgezel, Chequi heeft me gemoedsrust gegeven. Het is alsof ik altijd iemand bij me heb.

Tot nu toe had ik de Chequi service een keer nodig en het was een geweldige ervaring.

Door op de SOS-knop te drukken duurde het slechts een paar seconden om contact met u op te nemen, de zeer professionele en snelle reactie en de vervolgprocedure, door een arts en een verpleegster te sturen om mijn probleem te diagnosticeren was zeer geruststellend voor mij.

Aangezien u een reserve-sleutelkluis naast mijn toegangsdeur hebt geïnstalleerd, voel ik me nog veiliger als ik weet dat de nooddiensten/ arts in geval van nood mijn huis kunnen binnenkomen.

Dit Chequi-systeem is een bescherming voor oudere mensen die alleen of met een partner wonen en geeft je een veilig gevoel.

Rudi Ik wil je ook complimenteren met je uitstekende service dat je je uiterste best doet om je klanten te helpen om te wennen aan je uitstekende Chequi Life Guard-systeem

 

Dank je,

Ingeborg Kroonwijk en kleinkinderen

Hendrik de Vries

 
 
 

Dag Rudi,

Ik ben een alleenstaande persoon en was bezorgd over mijn toekomst als er iets zou gebeuren thuis of op straat. Ik heb me met jou in verbinding gesteld en kreeg een volledige uitleg. Het eerste dat me opviel dat ik in eigen taal zal worden geholpen. Ondertussen zijn het al meer dan acht talen. Ik heb me laten aansluiten en een paar dagen werd alles geleverd. Na de deskundige uitleg ging je weg en een paar minuten later verliet ik ook de plaats van overhandiging samen met een andere persoon. Op weg naar huis struikelde ik en viel op de grond met als gevolg een hevige neusbloeding. Gelukkig hebben jou diensten niet moeten optreden en ben ik met behulp van deze andere persoon goed thuis geraakt. Ik besefte toen pas goed dat een ongelukje vlug kan gebeuren. Het is een zeer grote geruststelling te weten als er iets gebeurd ik dadelijk kan geholpen worden. Ik zal daarom ook jou diensten ten zeerste aanbevelen.

Groetjes, Pierre

Pierre Aerts

Pierre Aerts