PERS NIEUWS

Veel mensen sterven omdat ze niet op tijd de hulp verkrijgen die ze nodig hebben.

LAAT U DIT NIET OVERKOMEN

 

Tsjechisch international Rajtoral (31) thuis dood gevonden

23 april 2017 – Frantisek Rajtoral is zondag dood gevonden in zijn eigen huis in de Turkse plaats Gaziantep.

Bij zijn club Gaziantepspor misten ze de rechtsback toen hij zondag niet kwam opdagen tijdens de training zonder dat ze iets van hem hadden gehoord. Op een gegeven moment begonnen ze zich zorgen te maken en werden er een paar mensen naar het huis van de speler gestuurd. Daar werd hij dood aangetroffen.

Rajtoral speelde sinds dit seizoen voor Gaziantepspor, dat hem overnam van Viktoria Plzen. Daarvoor had hij voor verschillende andere clubs uit zijn geboorteland gespeeld en het Duitse Hannover 96. Rajtoral speelde bovendien dertien interlands voor Tsjechië. Op het EK van 2012 mocht hij twee keer kort invallen.

 

Man ligt dagen dood in huis

21 FEB 2017 – De Telegraaf

OPMEER - Een 42-jarige man uit Opmeer heeft enkele dagen dood in zijn huis gelegen. Hij is volgens het Noordhollands Dagblad een natuurlijke dood gestorven.

De man heeft geen familieleden en wordt daarom op kosten van de gemeente begraven. De politie was maandag gealarmeerd om naar zijn huis te gaan.

Volgens een mededeling van de gemeente Opmeer zijn er geen directe nabestaanden. De man zal dus op kosten van de gemeente worden begraven.

De politie werd maandag opgeroepen om naar het huis van de Opmeerder te gaan. ,,Een vervelend klusje”, aldus wijkagent Peter Duineveld.

 

Dood gevonden man had weinig contact met buren

De politie is een onderzoek begonnen naar de dood van de 55-jarige Zoetermeerder Adri den Engelsman. De man werd dinsdagmiddag levenloos aangetroffen in zijn woning aan de Leopoldhove.

Marijke Helsloot 01-03-17, 20:28

Bekenden van de man hadden de politie gealarmeerd nadat zij geen gehoor kregen aan de voordeur. Hij bleek al enige tijd te zijn overleden. De politie houdt rekening met een misdrijf.

Voorlopig lijkt iedereen in de naaste omgeving in het duister te tasten over een mogelijke aanleiding. Slechts weinigen kenden hem. Hij woonde alleen op de begane grond van een appartementencomplex van Vestia op een drukke plek tegenover winkelcentrum Buytenwegh.

In het huizenblok wonen studenten, gewone mensen en mensen met een lichamelijke beperking. Buren zagen de doofstomme man regelmatig op zijn scootmobiel voorbijkomen. De grote, stevige man liep mank en sprak zijn buren amper. Zijn naaste buurvrouw onthoudt zich van commentaar en zegt dat ze het te druk heeft met de zorg voor haar moeder. "Ik heb geen tijd om met andere mensen te spreken. Mijn Nederlands is niet zo goed. Ik had geen contact met mijn buurman", zegt ze.

De zoveelste die lange tijd dood ligt terwijl niemand dat doorheeft

Een bovenbuurman kwam dinsdagmiddag thuis en trof in de binnenhal van het complex politieagenten en mannen in witte pakken aan. "De lucht was hier niet te harden. Die man lag er blijkbaar al een tijd", vertelt hij. "Ik ben naar huis gegaan en ik heb de rest van de dag gevolgd wat er gebeurde bij de woning. Ik kon namelijk alles zien en in de gaten houden vanuit mijn huis. Pas om twee uur 's nachts zag ik dat de man mee werd genomen."

Een bevriende buurman betreurt zijn overlijden. ,,Samen met een vriendin spraken we weleens met Adri af bij hem thuis. We dronken samen een biertje of we keken televisie of een film. Regelmatig hielp ik hem met administratieve zaken. Door zijn handicap was het voor hem lastig zaken te begrijpen of zich verstaanbaar te maken. Dan schakelde hij mijn hulp in. Echt triest dat hij er niet meer is."

Een medebewoonster schrikt als ze hoort dat het waarschijnlijk om een misdrijf gaat. Ze zucht en zegt: "De zoveelste die lange tijd dood ligt terwijl niemand dat doorheeft. Zo is eerder al in dit complex iemand anders pas na een week gevonden. Op de eerste etage woonde een dement persoon die is overleden, we hebben een zelfmoord meegemaakt en nu dit."

 
 

Vrouw dood gevonden in Venlo: geen misdrijf

De vrouw die anderhalve week geleden dood werd gevonden in haar huis in Venlo, en is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

Dat blijkt uit onderzoek van de politie. De vrouw werd op zondag 12 juni dood gevonden in haar huis aan de Kaldenkerkerweg en was redes enkele dagen overleden. Er is niet bekendgemaakt wat wel de doodsoorzaak is.

 

Vrienden vinden jonge vrouw thuis dood

MERKSEM 28/01/2016

Dinsdagavond is in een appartement op de Bredabaan een jonge vrouw van 28 jaar dood aangetroffen. De jongedame had al enkele dagen niets van zich laten horen en daarom kwamen vrienden thuis bij haar bellen.

De politie heeft een onderzoek geopend naar het plotse overlijden. Er zijn aanwijzingen voor drugsgebruik maar een lijkschouwing moet uitsluitsel brengen over de doodsoorzaak. Er zijn geen aanwijzingen dat er andere personen bij het overlijden betrokken zijn en er sprake zou zijn van kwaad opzet.

Vrienden van de jonge vrouw rouwden gisteren op sociale media. "Sprankelende meid met je levenslustige persoonlijkheid." De jonge vrouw werkte als model en medewerkster aan promocampagnes. (PLA)

 

Vrouw ligt tien jaar dood in huis Rotterdam

De Volkskrant

In Rotterdam heeft een vrouw ongeveer tien jaar dood in haar huis in de Jan Porcellisstraat gelegen. Agenten ontdekten donderdagmiddag haar stoffelijk overschot nadat bouwvakkers, die in de straat aan het werk waren, bij haar geen gehoor hadden gekregen toen ze aanbelden. Ze waarschuwden daarop de politie.

Bewerkt door: Redactie 21 november 2013, 22:59 - Bron: ANP

Toen de euro werd ingevoerd, vroeg ze of ik haar guldens kon omwisselen
Onderbuurman Hans Poldner

De politie zegt dat de vrouw op 74-jarige leeftijd is overleden. In de tien jaar heeft niemand haar overlijden opgemerkt. Ze is een natuurlijke dood gestorven. Volgens de politie had ze geen familie. De woning van de bejaarde vrouw maakte een 'een verlaten en onbewoonde indruk'. Agenten zagen bij de deur een stapel ongeopende post. Volgens een overbuurvrouw lagen er onder meer tv-gidsen.

De OuderenOmbudsman vreest dat verhalen als deze vaker zullen opduiken en wijt dat aan het kabinetsbeleid. 'Er ontstaat een groep kwetsbare, sterk vereenzaamde ouderen waar niemand meer zicht op heeft. Dat wordt versterkt door onder meer de bezuinigingen in de thuiszorg en de dagbesteding', aldus een woordvoerster.

'Zij was een eenling'


De buren reageerden ontzet op de vondst. Niemand die ooit iets had opgemerkt of zelfs geroken. 'Het blijft een bizar idee', zegt de buurvrouw. 'Er zitten maar twee stenen tussen en daar lagen mijn kinderen al die tijd naast.'

Onderbuurman Hans Poldner (75) had heel af en toe contact met de vrouw. Ze was stil, zegt hij. 'Ik heb haar in totaal een keer of drie gesproken. Toen de euro werd ingevoerd, vroeg ze of ik haar guldens kon omwisselen. De dag ervoor was ze redelijk hard gevallen op straat, ze zag er niet florissant uit.' Korte tijd later zag Poldner de vrouw voor het laatst. 'Ik kwam de hoek van de straat om, toen zij net haar huis binnenging. Verder hadden we niet veel contact. Zij was een eenling en ik ben een eenling.'

'Het is zeer luguber'


De vrouw had een tijdlang de gewoonte om 's ochtends vroeg de duiven te voeren. Poldner werd daardoor elke dag om 6.30 uur wakker van de koerende duiven. 'Ik kon mijn balkondeur niet opendoen, alles werd volgescheten. Ik heb een briefje bij haar in de bus gedaan. Daarna voerde ze de duiven pas om 10 uur.'

Dat ze dood blijkt te zijn, vindt Poldner 'rot genoeg. Het is zeer luguber dat boven je hoofd iemand ligt die gepeigerd is, om het op zijn Amsterdams te zeggen.'

Dat de vrouw al tien jaar dood was, leidt de politie af uit een stapel post op de deurmat. Poldner zag af en toe dat er een envelop uit de brievenbus stak. 'Die duwde ik erin. Ik hoef niet te weten of er veel of weinig post ligt. De deur was ondoorzichtig, er was geen raam, je kon de post niet zien aan de buitenkant.'

'Dit is iets wat je leest in de krant'


Een buurvrouw hoorde in 2004, toen ze in de straat kwam wonen, dat de vrouw er niet meer woonde. Ze heeft haar nooit gezien. 'Dit is iets wat je leest in de krant, maar dat het nu zo dichtbij gebeurt, is onvoorstelbaar.'

Een 24-jarige studente die sinds twee jaar tegenover de gevonden vrouw woont, hoorde van de werklieden die in de straat met de gasleidingen bezig waren dat ze 'vredig op een matrasje lag'. De voordeur ging met moeite open door de stapel post. 'Op één van de tv-gidsen stond Katja Schuurman nog op de cover.'

 

Overleden persoon thuis gevonden na melding buren

HOORN – Ed Jurjens wijkagent in de Hoornse wijk Kersenboogerd twitterde om 11.56 uur een bericht dat er een overleden persoon gevonden was in een woning. Het blijkt te gaan om een bewoner aan de Pergola in deze wijk. De buren hadden de bewoner al een tijdje niet gezien en waarschuwden de politie.

Na de deze melding van de buren is de deur van de woning van deze persoon opengebroken. Bij binnenkomst trof men het lichaam aan van deze persoon. Deze bleek al maanden overleden te zijn.

De politie onderzoekt of er sprake is van een misdrijf.