GOT ANOTHER QUESTION?

1. Hoe lang duurt het voordat mijn SOS op de Chequi SOS Centrale binnenkomt?

Het kan ongeveer 5 tot 40 seconden duren vanaf dat u drukt op de SOS-knop en tot deze SOS oproep in de centrale binnenkomt. Dit hangt af van uw internet en / of telefoonverbinding. Als u, om welke reden dan ook, geen goed telefoonsignaal hebt, zal diezelfde SOS een half uur lang proberen de Chequi centrale te bereiken.

2. Hoe lang duurt het voordat de Chequi-centrale een SOS beantwoordt?

Wij garanderen dat we zullen reageren op uw SOS oproep binnen een minuut na ontvangst van het alarm in onze Chequi centrale, altijd in de taal die u heeft opgegeven in het contract.

3. Wat heb ik nodig om de App of SOS-TRACKER te laten werken?

Voor de App is een internetverbinding vereist, hetzij via wifi of via mobiele data, dus je moet altijd aangesloten zijn op internet en de datagegevens in uw telefoon geactiveerd hebben. De SOS-tracker werkt via het gewone telefoonsignaal.

4. Kan ik op de SOS-knop drukken om met de Chequi centrale te praten?

Nee, de SOS-knop dient enkel om een alarm te activeren. Als u met de Chequi centrale wenst te praten, moet u Chequi bellen via uw normale telefoon op het nummer 0034.646.188.598.

5. Wat gebeurt er als ik met iemand op hetzelfde adres woon, die niet in het bezit is van Chequi?

Iedereen die op hetzelfde adres woont moet over een contract beschikken. Na het activeren van een SOS voor een samenwonende persoon die niet is opgegeven of geactiveerd als een Chequi gebruiker zal aan de eigenaar van het bestaande Chequi contract twee jaar de aansluitkosten in rekening gebracht worden. U bent de enige verantwoordelijke voor de betaling van deze compensatie.

6. Wat gebeurt er als familie of vrienden op bezoek zijn en er iets gebeurt met hen? Kan ik een SOS te sturen?

Indien er zich iets voordoet met uw bezoekers bij u thuis  mag u altijd het alarm activeren.

7. Moet ik meer betalen voor mijn Chequi-contract nadat ik een SOS gedrukt heb?

Nee, u kunt de SOS-knop zo vaak gebruiken als nodig is voor een echte noodsituatie.

8. Hoe kan ik mijn Chequi-contract verlengen?

Elk jaar, 15 dagen en 5 dagen voor het aflopen, ontvangt u een e-mail in uw mailbox en een SMS-bericht op uw mobiele telefoon om u te melden dat het contract zal verlopen over 15 of 5 dagen. U kunt ons, tot twee dagen voor het verstrijken van uw contract, melden dat U het contract wenst te ontbinden. De dag voor de vervaldatum zal automatisch het geld op uw bankrekening worden opgevraagd voor het nieuwe contract. Ook kunt ook de factuur overschrijven op de Chequi Life Guard SL account. BBVA bank - Account: ES13 0182 4453 0902 0157 4397

9. Zijn er extra kosten te betalen bij vernieuwing?

Nee, als de ontvangst automatisch wordt betaald door uw bank op de vervaldag. In geval van weigering door uw bank zal 10% administratiekosten in rekening gebracht worden.

10. Wat doen om mijn contract NIET te verlengen, en te stoppen?

Meld de stopzetting van het contract aan onze centrale. Zend de SOS-tracker, evenals de SIM-kaart samen met de lader in de originele verpakking /doos en in dezelfde staat zoals u het heeft ontvangen, terug naar Chequi LifeGuard Sl. In het geval van het niet terugsturen van de SOS-tracker, zal 150 euro in rekening worden gebracht als compensatie. Nooit zal het vroegtijdig stopzetten van een contract reden zijn voor terugbetaling van het betaalde bedrag.

11. Moet ik Chequi informeren van veranderingen in mijn contract (wijziging van adres, telefoon of contacten etc)?

Natuurlijk, dit is erg belangrijk. U bent als enige verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens. Deze moeten steeds zo snel mogelijk worden bijgewerkt. Deze update kan in je profiel op de Chequi website worden gedaan door het invoeren van uw toegangscodes, door het sturen van een email naar info@chequi.com of gewoon door te bellen naar Chequi op telefoonnummer 0034.646.188.598.

12. Mag de SOS-knop uittesten om te zien of het werkt?

Uiteraard kunt u de goede prestaties van onze diensten testen, maar je moet Chequi wel even vooraf inlichten hierover. Chequi beveelt u dit zelfs aan dat te doen elke 4 of 5 weken.

17. Is er iets wat ik zou moeten controleren om ervoor te zorgen dat de App werkt?

Wanneer u de eerste keer op de SOS-knop in de App drukt,, moet u uw huidige locatie zien. Indien er een blanco, lege ruimte verschijnt, betekent dit dat de app niet in staat is om uw locatie te bepalen. Zorg ervoor dat uw locatie is ingeschakeld en dat je telefoonsignaal optimaal is, zo niet zal Chequi uw juiste locatie niet kunnen zien, wat de correcte werking van de App verhinderd.

18. Biedt Chequi mijn persoonlijke gegevens aan derden aan?

Nooit. Chequi garandeert dat de persoonlijke gegevens die U in Chequi LifeGuard SL inbrengt, nooit zullen worden doorgegeven aan een ander bedrijf of andere personen. Op het moment van opzegging van het contract zullen uw gegevens onmiddellijk uit onze databank worden verwijderd. Met uitzondering van uw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer die zullen eerst na 30 werkdagen worden verwijderd.

19. Ik heb problemen met het aanstippen van “Ik ben geen robot”

Het is mogelijk, veroorzaakt door een antivirusprogramma of andere verschillende instellingen in uw computer, dat Google blijft denken dat u een robot bent. Indien dit zich voordoet, gelieve in contact te gaan met de Chequi centrale op het telefoonnummer +34 865.77.13.12 en uw gegevens per mail op te sturen. Chequi zal deze in het systeem opslaan.

20. Waarom ontvang ik mijn ingestelde Chequis niet?

Al de ingestelde Chequis worden verstuurd over Google en komen altijd aan als uw telefoon het toestaat.

Wanneer dit niet gebeurd ligt te fout aan uw telefoontoestel.

Enkele verschillende mogelijke oorzaken:

  • De instellingen van uw telefoon ingaan en in de lijst van de apps, de Chequi app openen. Hier moet er op alle vragen worden toegestemd.

  • Uw telefoon staat op vliegtuigmodus.

  • De fout kan ook liggen bij een antivirus app in uw telefoon of omdat uw telefoon niet de juiste update gedownload heeft.

  • Uw telefoon is gevallen en functioneert niet meer feilloos.

  • Uw telefoon heeft geen telefonische verbinding.

  • De batterij van uw telefoon staat op minimum ingesteld.

  • Uw telefoon staat op wifi en dat kan ook storingen veroorzaken met internet gebruik: dus WIFI gewoon afzetten.

  • Uw telefoon is te oud en kan niet meer geupdate worden naar de laatste versie Android.

  • Het meest voorkomende is omdat de Chequi APP in uw telefoon in "sluimerstand" staat. In sommige Android telefoons na een tijdje zonder gebruikt te zijn (ongeveer één uurtje, maar dat hang af van elke telefoon) gaat uw telefoon in "ruststand of sluimerstand" om minder energie te gebruiken. Als dit zo is moet u de ==instellingen van uw telefoon ingaan, verbindingen, gegevensgebruik== en daar de Chequi app zoeken. Vervolgens de Chequi app aanstippen zodat deze dus niet in "ruststand" gaat.

Actueel hebben wij enkel een probleem met minder dan 2% van alle gebruikers die de Chequi controles gebruiken en steeds te wijten aan de telefoon van de gebruiker.

In elk geval indien u uw ingestelde Chequi niet beantwoord wordt u ALTIJD na 30 minuten manueel opgebeld vanuit onze Chequi centrale.

13. Wat gebeurt er als ik mijn SOS-tracker verlies of gestolen wordt?

U bent verantwoordelijk voor goede zorg, onderhoud en bewaring van de SOS-tracker . Bij verlies, zal de nieuwe SOS-tracker u worden aangerekend tegen de prijs van 145 euro plus de bijbehorende BTW. Indien u beschikt over een huis en inboedelverzekering kunt u met de factuur dit terugvorderen.

14. Wat gebeurt er als de SOS-tracker breekt of defect geraakt?

Als de SOS-tracker in optimale staat wordt gehouden door de gebruiker, wordt het apparaat vervangen zonder kosten. Indien het apparaat defect is, dat te wijten is aan verkeerd gebruik, slechte zorg, manipulatie of het openen van het SOS-toestel, dan zal het nieuwe toestel in rekening worden gebracht tegen de prijs van 145 euro plus de BTW.

15. Wie is eigenaar van het SOS-tracker en de SIM-kaart?

De SOS-tracker en de SIM-kaart zijn eigendom van Chequi LifeGuard SL. en derhalve moet het worden teruggegeven aan het einde van het contract tussen beide partijen op het eerste verzoek van Chequi LifeGuard SL., de rechtmatige eigenaar. U bent als enige verantwoordelijk voor misbruik van de SIM-kaart of de SOS-tracker.

16. Wat moet ik doen als ik van telefoon verander of mijn telefoon vernieuw?

Bij deze situatie moet u contact met ons opnemen. Download de app gratis op uw nieuwe telefoon uit de App Store (iOS) of Play Store (Android). Tevens krijgt u een nieuwe toegangscode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

21. Hoe moet ik de SOS-toets aan en uitzetten?

Wanneer u dit wenst kunt u heel makkelijk de SOS-toets uitzetten (bijvoorbeeld als u een vliegtuig moet nemen) of terug aanzetten als u op uw bestemming aankomt.

Op foto 1 ziet u hoe het moet afgezet worden.... enkel maar toets 1 en 2 tegelijkertijd indrukken voor enkele seconden. Het apparaatje geeft dan een pieptoontje en trilt even. U zult zien dat de 2 lichtjes aan de zijkant uitgedoofd zijn.

Op foto 2 ziet u hoe het weer moet aangezet worden.... even op toets 1 drukken. U zult zien dat de lichtjes weer branden. Om het apparaatje weer aan te zetten kunt u het ook gewoon in de oplader zetten.

 

22. Wat moet u doen om ook in een ander land, dan waar u Chequi heeft aangeschaft, van de veiligheid van Chequi te kunnen genieten?

Als u Chequi heeft aangeschaft, bij voorbeeld in Nederland, en u gaat voor een bepaalde tijd naar een ander Europees land bent u in dat ander Europees land ook gedekt door Chequi indien u het volgende in acht neemt:

Voor uw vertrek moet u aan de Chequi centrale de datums van uw verblijf  buiten het land van aanschaffing meedelen. 

Automatisch komt u op dat moment op een internationale lijst te staan en kunt u van de Chequi diensten blijven gebruik maken voor een maximum van 3 maanden in dat land waar u naartoe gaat.

Indien u Chequi in Spanje heeft aangeschaft, en u gaat voor enkele weken terug naar Nederland, moet u dit natuurlijk ook in acht nemen en altijd wetende dat het interne SIM-kaartje nooit meer dan 3 maanden roaming geeft in een land buiten het land van herkomst en zodus de Chequi service vervalt.

Wanneer u denk voor langere tijd dan 3 maanden in een ander land te verblijven als het land van aanschaf van de Chequi diensten kunnen wij in uw SOS toets een "Internationaal SIM-kaatje" inbrengen.  Indien u hierover vragen of twijfels heeft gelieve de Chequi centrale te bellen voor verdere inlichtingen.